Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Sondaj: Locuitori capitalei preferă produsele autohtone (VIDEO)

29 oct. 2013,, 17:36   Societate
3532 0
Foto: noi.md
Locuitorii capitalei apreciază înalt produsele autohtone. Un sondaj realizat de NOI.md în stradă arată că cele mai mari succese le au producătorii din sfera agricolă, în deosebi, cei care produc vinuri și fructe.

Oamenii spun că produsele agricole crescute în Republica Moldova se caracterizează printr-un gust specific și asta pentru că pămînturile sînt bogate în humus. ”Cunosc persoane din străinătate care caută și apreciază foarte înalt vinurile și fructele noastre”, a spus un chișinăuian.

De asemenea, mulți dintre trecători au apreciat pozitiv indicele dezvoltării din ultimii ani a industriei ușoare. ”Chiar acum am fost și mi-am cumpărat niște cizme produse la noi. Îmi plac mult produsele noastre, deși încă mai avem de lucrat mult pentru a le putea exporta peste hotare”, a menționat unul dintre trecători.

Un sondaj al Camerei de Industrie și Comerț Franța-Moldova, prezentat acum o lună, arată că cele mai bune branduri autohtone pe piața moldovenească sînt în sfera produselor alimentare, telecomunicații, vestimentație și încălțăminte. În fapt, este vorba despre companiile ”Bucuria”, ”Cricova”, ”Franzeluța”, ”Zorile”, ”Moldcell” și ”Orange”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?