Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4063

Mark Tkaciuk: Summit-ul de la Vilnius va deveni limita în urma căreia "se vor bate cuie" în cetăţenii Moldovei

29 oct. 2013,, 11:38   Politică
5612 4
Foto: forum.md
"Summit-ul de la Vilnius al "Parteneriatului Estic" va deveni punctul de plecare după care autorităţile Republicii Moldova vor putea modifica sistemul electoral şi "bate cuie în cetăţenii Moldovei", a opinat ideologul Partidului Comuniştilor (PCRM), parlamentarul Mark Tkaciuk, în timpul emisiunii "Politica", difuzată, luni seara, de postul de televiziune TV-7.

Potrivit Agenţiei "Infotag", Tkaciuk a afirmat că autorităţile în exerciţiu au două variante pentru a se menţine la guvernare: să modifice sistemul electoral - trecerea la circumscripţiile uninominale sau să dea o lovitură mortală PCRM, contrar regulilor şi logicii.

"Dacă vor dori, sistemul electoral va fi modificat şi opinia europenilor nu îi interesează, pentru că în Republica Moldova se atestă un regim antieuropean, care se acoperă cu lozinci europene. Uniunea Europeană nu va interveni şi un exemplu este închiderea unui post de televiziune de opoziţie, cînd în orice altă ţară ar fi fost sistată asistenţa financiară, dar în cazul cu RM ei vorbesc de o poveste de succes", a declarat Tkaciuk.

În viziunea legislatorului, "summit-ul de la Vilnius va deveni un moment de cotitură în politica internă a regimului moldovenesc".

"Azi ei declară scopuri măreţe, iar după summit nu vor fi legaţi prin angajamente etice, nu se vor da drept flăcăi care ştiu în care mînă să ţine furculiţa şi în care - lingura. Vilnius-ul este un hotar după care va începe instituirea sistemului electoral mixt sau uninominal. Acesta este hotarul după care ei, ca nişte cîini turbaţi, se vor năpusti asupra majorităţii societăţii moldoveneşti şi vor bate cuie în aceasta. Noi dorim să îi facem pe cetăţeni să înţeleagă că Vilnius-ul nu este o poartă spre Europa, ci un simplu closet într-o gară închisă", a conchis Mark Tkaciuk.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?