X 
Arşiţa stiri: 229
Transnistria stiri: 1466
Preşedintele stiri: 4138

Acuzații de genul că Moldova va ceda din teritoriul său sînt aberații – Leancă (VIDEO)

22 oct. 2013,, 12:11   Politică
4605 5
Foto: noi.md
Prim-ministru Iurie Leancă neagă orice acuzații de genul că Republica Moldova intenționează să cedeze vreo parte din teritoriul său, în special regiune Transnistreană. Declarația a fost făcută de la tribuna parlamentului, în timpul examinării moțiunii împotriva guvernului înaintată de PCRM, notează NOI.md. Premierul a calificat aceste declarații drept aberații iresponsabile. Asta după ce comuniștii l-au acuzat că Guvernul planifică să pună graniță în interiorul Republicii Moldova, și anume, la frontiera administrativă cu Transnistria.

„Orice speculații că guvernul are un scenariu de separare a teritoriului, că ar putea ceda din teritorii sau să se dezică de Transnistria sînt aberații iresponsabile. Regiunea transnistreană urmează să obțină un statut de largă autonomie în componența Republicii Moldova. Vreau să precizez că R. Moldova are doar două frontiere - la vest cu România, la est cu Ucraina”, a spus premierul.

Leancă a ținut să precizeze că locuitorii din stînga Nistrului, indiferent de pașapoartele pe care le dețin, nu trebuie să se înregistreze la aceste oficii. Potrivit premierului, rezidenții din stînga Nistrului, vor călători nestingherit.

Totodată, Iurie Leancă a menționat că deși deputații PCRM acuză guvernul de destabilizarea situației pe Nistru, în timpul guvernării comuniste au blocat orice dialog cu partea transnistreană.

“În 2009 am preluat un sistem distorsionat, dar și relația blocată cu partea transnistreană. Revenind la putere, din septembrie 2011 am restabilit un dialog de lucru. În 2011 a fost formată și comisia pentru guvernarea țării la nivel de viceminiștri”, a spus Leancă.

În aceste momente are loc runda de întrebări și răspunsuri pe marginea instalării posturilor migraționale la frontiera administrativă cu Transnistria.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав