X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Prețul la carburanți ar putea să scadă?

16 oct. 2013,, 17:47   Politică
3196 0
Foto: noi.md
Premierul Iurie Leancă a solicitat, în cadrul ședinței de guvern, Consiliului Concurenţei, Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică şi Ministerului Economiei să prezinte o evaluare a preţurilor la produsele petroliere.

Solicitarea vine în legătură cu unele majorări de prețuri la combustibil.

Premierul s-a arătat uimit de majorările produse, menționînd că deși de la începutul anului prețul combustibilului la bursele internaționale a variat, atestîndu-se atît scumpiri, cît și ieftiniri ale acestuia, în Moldova scăderile de prețuri nu au fost resimțite.

“Nu știu cum se face că noi la pompă nu am văzut nici o ajutare la această scădere. Acum, cînd prețul puțin s-a majorat și există rata schimbului valutar, constatăm o creștere rapidă a prețului la pompă”, a spus Leancă.

Premierul a spus că evaluarea situației pe piață trebuie să aibă loc foarte rapid, astfel ca în curînd să se vină cu sugestii în vederea prevenirii majorărilor de prețuri.

“Mergem pe obiectivul integrării europene, dar trebuie să aplicăm anumite standarde care sînt aplicate în țările respective”, a conchis premierul.

Recent unii operatori de pe piața produselor petroliere au majorat și prețurile la gazul lichefiat de la stațiile PECO cu 70-80 de bani pentru un litru.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав