Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4063

Liderul comuniştilor a declarat că opoziţia va continua acţiunile de protest

15 oct. 2013,, 10:25   Politică
2138 1
Foto: noi.md
Liderul Partidului Comuniştilor (PCRM), ex-preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a declarat că "opoziţia va continua acţiunile de protest". Potrivit Agenţiei "Infotag", care face referire la serviciul de presă al PCRM, el a făcut această declaraţie luni, în cadrul întrevederii cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Germaniei în Moldova, Matthias Meyer.

Conform comunicatului, părţile au discutat "un spectru larg de probleme privind situaţia social-economică şi politică actuală din Moldova". Voronin a subliniat că "toate acţiunile opoziţiei şi întregul ei potenţial de protest sînt orientate spre demiterea urgentă a guvernului şi organizarea alegerilor parlamentare anticipate". "Această guvernare coruptă mafiotică trebuie cît mai repede să se decidă şi să plece definitiv. Noi vom continua protestele. Actuala guvernare nu este capabilă ca pînă la expirarea mandatului să rezolve nici o problemă din cele pe care le are ţara. Anume din aceste considerente trebuie să plece. În ţară trebuie reinstaurată dictatura Legii", a spus liderul PCRM.

În comunicat se menţionează că Voronin "i-a mulţumit ambasadorului Germaniei pentru poziţia sa echilibrată şi principială în aprecierea proceselor care au loc în Moldova".

Potrivit experţilor din Chişinău, Matthias Meyer a devenit popular în rîndul opoziţiei după ce a supus criticii acţiunile autorităţilor din Moldova, ca rezultat al cărora statul a pierdut pachetul de control la Banca de Economii. În cadrul unei emisiuni televizate, ambasadorul a spus că "tranzacţia a fost netransparentă şi dacă un asemenea caz ar fi avut loc în Germania, oamenii ar fi ieşit în stradă". În legătură cu aceasta, premierul Iurie Leancă şi-a exprimat nedumerirea, spunînd că "în prealabil, diplomaţilor acreditaţi la Chişinău le-a fost prezentată o informaţie amplă privind BEM şi cu referire la alte probleme".

Experţii remarcă, de asemenea, că în comunicatul PCRM este menţionat "potenţialul de protest al PCRM" şi nu se spune nimic despre "revoluţia de catifea" pe care comuniştii puneau accentul în ultimele două săptămîni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?