Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

Pașapoartele moldovenești, printre cele care oferă mai puține oportunități de călătorie

13 oct. 2013,, 12:00   Societate
5802 1
Foto: mtic.gov.md
Din cele 194 de țări independente ale lumii, cetățenii moldoveni pot vizita fără viză doar 59 de țări. La această concluzie au ajuns analiștii de la firma internațională de consultanță Henley & Partners, care se specializează în "optimizarea cetățeniei".

Scopul studiului a fost identificarea nivelului de libertate al călătorilor în țările lumii. Ca urmare, în lista celor mai confortabile țări pentru turiști Moldova s-a clasat doar pe locul 68, după Belarus, Kazahstan și Cuba. Bulgaria și România ocupă în clasament poziția 21 (acces fără viză în 141 de țări ale lumii). Rusia se află pe locul 41, după Muntenegru, Malaezia și Liechtenstein.

În fruntea listei "statelor turistice libere" se află Finlanda, Suedia și Regatul Unit – cetățenii lor pot călători fără viză în 173 de țări din întreaga lume. Următoarele patru locuri sînt împărțite între Danemarca, Germania, Luxemburg și Statele Unite ale Americii (172 de țări ). Top 10 include, de asemenea, Belgia, Italia și Țările de Jos (acces fără vize în 171 de țări ale lumii).

Cea mai rea situație, potrivit Henley & Partners, e cea a cetățenilor afgani – fără viză ei pot călători în doar 23 de state.

Următoarele pe lista de celor ”fără noroc” sînt Irak, Somalia și Pakistan (32 de țări). În lista primelor 10 țări cel mai puțin libere pentru turiști compania a inclus, de asemenea, Eritreea, Nepal, Sudan și Liban.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?