Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4066

Europa Centrală a fost pe neașteptate acoperită de zăpadă

12 oct. 2013,, 17:37   Externe
4471 0
Foto : topnews.ru
Serviciile de urgență din Europa Centrală lichidează consecințele ciclonului de zăpadă. În partea de vest a Austriei în doar o jumătate de oră pe drumuri au crescut troiene, polițiștii au înregistrat sute de accidente. Mai multe răniți în accidentele rutiere au fost duși la spital.

O situație similară s-a înregistrat în regiunile centrale ale Elveției. Autoritățile locale le-au cerut șoferilor să refuze de a călători cu mijloacele de transport privat, deși meteorologii au anunțat că vineri zăpada se va topi. Potrivit prognozelor, în acest an Europa se așteaptă cea mai rece iarnă din ultimele decenii.

Meteorologul american Joe Bastardi, la rîndul său, justifică iarnă anormal de rece prin faptul că Europa va fi sub influența unui anticiclon din Oceanul Arctic, care , împreună cu o scădere a temperaturii de la suprafața apei din Oceanul Atlantic, va genera în o vreme rece și geroasă.

După cum se știe, Europa este încălzită de Gulf Stream, grație căruai Lumea Veche beneficiază de o iarnă blîndă și o vară nu prea călduroasă. În această iarnă influența curentului cald va fi diminuată prin scăderea nivelului de radiații solare și, ca rezultat, se va instala o iarnă rece.

Serviciul Meteo al SUA de asemenea bate alarma: în cîteva zile cel puțin trei state au fost acoperite de zăpadă. Locuitorii din Dakota de Sud, Wyoming și Montana luptă cu vremea.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?