Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4063

Leancă: Transnistria este o rană pe corpul Republicii Moldova

10 oct. 2013,, 10:07   Politică
4039 8
Foto: noi.md
Transnistria nu este o piedică pentru R. Moldova în ceea ce privește integrarea europeană. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă de către premierul Iurie Leancă, transmite NOI.md.

Iurie Leancă susține că procesul de apropiere de UE va contribui la reunificarea ţării, întrucît va face malul drept al Nistrului mai atractiv pentru populația din Transnistria.

”Transnistria este o rană pe corpul Republicii Moldova. Existenţa acestei probleme sigur că are tot felul de ramificaţii şi efecte negative pentru alte obiective, pe care le urmărim noi, inclusiv pentru obiectivul integrării europene, dar nu în această fază. Acum integrarea europeană trebuie să ne ajute pe noi să creăm, pe partea dreaptă a Nistrului, un sistem atractiv, drumuri bune, locuri de muncă, spitale bine dotate, moderne şi cei din stînga Nistrului să vadă că acest obiectiv de integrare înseamnă modernizare şi înseamnă un sistem atractiv şi să creeze o presiune de jos în sus, astfel încît liderii de la Tiraspol să fie mai flexibili şi mai interesaţi de reintegrarea ţării”, a declarat Iurie Leancă.

Referindu-se la integrarea R. Moldova în spaţiul euroasiatic, premierul a specificat că ”acest spaţiu e mai mult un proiect politic şi mai puţin o realitate. Prin comunicare vom reuşi să-i convingem pe cei din regiunea transnistreană despre beneficiile integrării europene...”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?