X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 179
Transnistria stiri: 1459

Taiwan dezvăluie cînd va începe războiul cu China

10 oct. 2013,, 02:35   Externe
3844 0
Foto: shkid.su
Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că forțele armate ale Chinei vor atinge nivelul necesar de dezvoltare tehnică și vor fi capabile să ocupe teritoriul insulei în anul 2020. Autoritățile din Taiwan pentru prima dată numesc niște termene concrete, relatează Lenta.ru.

Experții au concluzionat că , pînă în 2020, China va fi capabilă nu numai să debarce pe insulă și să o ia sub controlul său, dar, de asemenea, să reziste în mod eficient intervenției altor state în conflict. Aliatul statului parțial recunoscut, care l-ar putea ajuta în cazul unui atac, sînt Statele Unite.

Ca dovadă autorii raportului indică faptul că China își modernizează activ flota maritimă și aeriană, crește potențialul rachetelor. Potrivit Taipei Times, tehnica nouă are ca scop contracararea armelor americane: în special, este vorba despre rachetele antibalistice DF-21D.

Potrivit wlna.info, China consideră că Taiwan este provincia sa separatistă și a afirmat în repetate rînduri pretențiile sale asupra insulei. Cu toate acestea, relațiile dintre Taipei și Beijing s-au îmbunătățit, fiind semnate o serie de acorduri privind comerțul și turismul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав