X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Marfă ilegală în sumă de peste 44 de mii de lei, depistată la vamă (FOTO)

7 oct. 2013,, 11:39   Societate
3241 1
Foto: customs.gov.md
Pe traseul Căușeni, în apropierea satului Plop, colaboratorii Secției contracararea fraudelor vamale din cadrul Biroului vamal Bender au stopat regulamentar un autocamion care transporta trunchiuri din plop pentru fabricarea ambalajelor.

La solicitarea actelor de însoțire a mărfii, șoferul, cetățean moldovean, a refuzat să le prezinte, ulterior fiind constatată lipsa acestora.

În baza cercetărilor preliminare s-a stabilit că autocamionul a ocolit posturile interne de control, astfel eschivîndu-se de la achitarea plăților vamale de rigoare. Valoarea lotului transportat se estimează la suma de circa 14 mii de lei.

În al doilea caz, în apropierea satului Cîrnățeni, raionul Căușeni, a fost stopat regulamentar un mijloc de transport la volanul căruia se afla un cetățean moldovean. Inițial șoferul a declarat colaboratorilor vamali că nu transportă nimic, însă, după efectuarea controlului fizic al unității auto, acesta a recunoscut că intenționa să comercializeze marfa – flori în stare proaspătă – la piața din or. Căușeni.

Concomitent, șoferul, fiind și proprietarul camionului, intenționa să obțină un profit de peste 30 de mii de lei din comercializarea celor 1000 de bucăți de flori.

În cadrul operațiunii desfășurate în luna septembrie de către colaboratorii Biroului vamal Bender au fost reținute mărfuri cu o valoare de peste 130 de mii de lei și încasate drepturi de import în sumă de peste 32 de mii de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?