X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

FMI se pronunță pentru reducerea treptată a deficitului politicii bugetar-fiscală a Moldovei

4 oct. 2013,, 10:33   Economie
3930 1
Foto: obiectivdesuceava.ro
Fondul Monetar Internațional (FMI) a declarat că politica bugetar-fiscală a Republicii Moldova trebuie să se axeze pe reducerea treptată a deficitului pînă la un nivel compatibil cu volumul de asistenţă financiară oficială pe termen mediu, transmite NOI.md.

Potrivit șefului Misiunii FMI, Max Alier, majorarea deficitului bugetar prognozat pentru anul 2013 constituie un pas în direcţia opusă şi duce spre o politică bugetar-fiscală cu caracter expansionist, în timp ce activitatea economică este în proces de relansare.

În opinia FMI, bugetul de stat pentru anul 2014 al Moldovei trebuie să aibă la baza obiectivul restabilirii cursului spre asigurarea consolidării bugetar-fiscale, totodată păstrînd nivelul necesar al cheltuielilor pentru asistenţa socială bazată pe evaluarea veniturilor şi cel al cheltuielilor pentru cele mai importante proiecte de infrastructură.

În acest context, Max Alier a subliniat că asigurarea unui nivel adecvat al tarifelor la serviciile comunale şi impunerea disciplinei la plata facturilor vor preveni acumularea pierderilor întreprinderilor de stat şi vor asigura nivelul adecvat de resurse pentru investiţii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав