X 
Arşiţa stiri: 233
Transnistria stiri: 1423
Preşedintele stiri: 4130

Din 2014, locurile bugetare vor fi obţinute prin concurs (DOC)

30 sep. 2013,, 17:54   Societate
4326 0
Foto: studiiburse.info
Locurile cu finanțare bugetară vor fi scoase la concurs în fiecare an, după sesiunea de vară. Despre aceasta anunţă ministerul Educaţiei, care menţionează că concursul se va desfășura începînd din 2014, în baza unui regulament special, elaborat de minister.

Potrivit viceministrei Educației, Loretta Handrabura, regulamentul reglementează modul şi condiţiile de organizare a concursului în universitățile de stat, cu excepția unei instituţii de învăţămînt superior care se află în subordinea Ministerului Afacerilor Interne. ”Toate universitățile sînt obligate să organizeze în fiecare an un concurs pentru locurile cu finanţare bugetară, începînd cu vara anului 2014”, a menționat viceministra.

Regulamentul vizează studenţii admiși la studii la ciclul I – studii superioare de licenţă, studii superioare integrate şi în învăţămîntul medical şi farmaceutic în sesiunea de admitere 2013 și următoarele sesiuni.

Documentul stabilește că bursele de stat vor fi acordate studenților care vor avea cele mai bune rezultate la sesiuni.

Pentru asigurarea echității sociale, regulamentul dat prevede și reglementări specifice pentru studenţii orfani, studenţii rămaşi fără îngrijirea părinţilor şi persoanele cu dizabilitate severă și accentuată, care îşi păstrează statutul de studenţi bugetari pe întreaga perioadă a studiilor.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав