X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4075

Congresul diasporei moldovenești încearcă să-i ajute pe cetățenii care se confruntă cu dificultăți la intrarea în Rusia

30 sep. 2013,, 11:25   Societate
4016 0
Foto: usa-visa-center.ru
Congresul Diasporei Moldovenești (CMD) încearcă să ajute cetățenii Republicii Moldova care se confruntă cu probleme la intrarea în Rusia. Președintele acestuia, Alexandru Kalinin, a declarat că congresul primește informații de la Serviciul Federal de Migrație din Rusia despre prezența "interdicției de intrare" pe teritoriul Rusiei, durata acesteia, precum și despre posibilitatea de anulare a interdicției. Această informație cetățenii o pot obține gratuit adresîndu-se congresului.

În Rusia a început să lucreze programul electronic al serviciului de migrație, care urmărește mișcarea cetățenilor străini pe teritoriul Federației Ruse, indiferent de faptul unde au trecut frontiera și care este țara lor de origine. Programul este pus în aplicare ca urmare a înăspririi controlului asupra lucrătorilor migranți.

În ultimul timp, "interdicția de intrare" pe teritoriul Federației Ruse a fost aplicată în raport cu 3,5 milioane de cetățeni ai Republicii Moldova. În total, în programul Serviciului Federal de Migrație sînt înregistrați aproape 190 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova, care ar fi încălcat regimul de migrație.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?