X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4066

Ne așteaptă o iarnă deosebit de rece

28 sep. 2013,, 13:47   Ştiinţă şi IT
60254 14
Foto: qmagazine.ro
Potrivit previziunilor meteorologilor din SUA, iarna care vine va fi cea mai rece din ultimii 100 de ani.

Europa va fi acoperită de un ciclon, care va aduce cu sine mase de aer arctic. Împreună cu activitatea solară scăzută și apariția sporadică a astrului pe cer, aceasta va crea teren pentru temperaturi deosebit de scăzute și fenomene meteorologice anomalice.

Dacă să credem statisticilor, o astfel de iarnă a fost observată în anii `50 - ai secolului al XIX-lea. Cu acești experți americani este de acord și colegul lor german, Dominique Young. El a menționat că l-au trecut fiorii atunci cînd a descifrat model computerizat al vremii entru sezonul următor. Mai mult decît atît , frigul se va instala pentru mult timp și primele semne de căldură se așteaptă nu mai degrabă de a doua decadă a lunii aprilie.

Potrivit oamenilor de știință, astfel de fenomene meteorologice drastice sînt cauzate de schimbările climatice globale. Ca urmare a creșterii temperaturilor la poli, temperatura medie continentală va scădea cu 1-2 grade pe an. Topirea calotelor de gheață nu doar crește suprafața "întunecată" a oceanului, dar și răcește încălzitorul principal al Europei –curentul cald Gulf Stream.

Amintim că și această toamnă în R. Moldova, a inregistrat temperaturi scăzute , iar volumul precipitațiilor este de 4 ori mai mare decît rata medie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?