X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Expert despre arestul activistului PCRM: Este o formă de intimidare a opoziției (VIDEO)

26 sep. 2013,, 14:00   Societate
3233 1
Foto: noi.md
Perchezițiile recente ale ministerului de interne în locuința unui activist comunist reprezintă o formă de intimidare a Partidului Comuniștilor din Republica Moldova. De această părere este fostul viceministru de externe, Valeriu Ostalep, care a menționat astăzi, în cadrul unui interviu pentru NOI.md, că organele de drept au încălcat prin această acțiune o serie de drepturi private ale persoanei reținute, transmite NOI.md

Ex-viceministrul de externe consideră că în situația dată se putea acționa mult mai calm. ”A fost ciudat modul în care s-a făcut această operațiune. Există modalități mai simple. Conform procedurilor penale, persoana putea fi invitată și verificată prin căi operative. Ceea ce am văzut eu public nu este altceva decît o formă de presiune asupra opoziției. Este de ajuns să luăm astăzi lista activiștilor oricărui partid și baza de date de la MAI, să vedem cine dintre ei este vînător sau posedă arme și să mergem liber să facem percheziții. Vă dați seama că asta este o formă de presiune asupra oricărei structuri politice. Jumătate dintre deputați au acasă armă”, a subliniat Ostalep.

În opinia fostului viceministru, prin această operațiune MAI a încălcat o serie de drepturi private ale activistului. ”Acest lucru s-a făcut tocmai acum, cînd există tensiuni între opoziție și guvernare. O percep ca o formă de intimidare. Eu n-am văzut nici un fel de probe ca deputații respectivi să se fi implicat în procesul penal sau să fi exercitat unele presiuni. Recean trebuie mai întîi să citească Legea despre statutul deputatului și să afle ce competențe au deputații. Eu aș vrea ca deputații mai des să se implice în asemenea situații, doar la noi fărădelegile sînt la fiecare pas”, a precizat ex-viceministrul.

Totodată, Valeriu Ostalep a propus organizarea la nivel central a unei ședințe pe marginea acestui caz în condițiile în care, după părerea lui, situații de acest gen vor mai avea loc.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав