Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4066

România Liberă: Românilor nu le pasă de problemele Republicii Moldova

26 sep. 2013,, 11:26   Politică
3360 0
Foto : romanialibera.ro
Românilor nu le pasă de problemele Republicii Moldova, scrie jurnalistul Cristian Câmpeanu în paginile ziarului Romania Libera.

În opinia acestuia Moldova nu se poate apăra singură în faţa presiunilor ruseşti şi, fără o susţinere importantă din partea Uniunii Europene și din partea României, mai devreme sau mai tîrziu va ceda, indiferent dacă va parafa la Vilnius acordurile de asociere şi liber schimb cu UE.

Autorul scrie că „Moldova se află într-o situaţie extrem de fragilă iar viitorul ei atîrnă de un fir de păr. Din păcate, nu ne putem adresa „clasei de mijloc” a României să declanşeze o mişcare civică, să zicem ”Salvaţi Basarabia!” pentru că nu putem să o deranjăm cu probleme grave din lumea reală de la lucruri care sunt de importanţă vitală pe Facebook. Nu putem nici să le cerem să cumpere vinuri moldoveneşti cum a făcut europarlamentara Monica Macovei”.

Câmpeanu consideră că trebuie făcută o adresare către guvernul României de genul: „e timpul să abandonaţi mascaradele televizate cum a fost lansarea falsă a lucrărilor la gazoductul Iaşi-Ungheni... deoarece este vorba de destinul european al unei ţări – Republica Moldova – şi de reunificarea poporului român sub acoperişul UE!”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?