Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Stihia atacă Rusia

26 sep. 2013,, 09:19   Externe
3495 0
Foto : orelgrad.ru
Ploaie și apă. Prin aceste două cuvinte scurte poate fi descrisă o parte semnificativă a evenimentelor care au loc în Rusia în ultimele săptămîni.

La mijlocul verii au început inundațiile în Orientul Îndepărtat. Săptămîna aceasta inundațiile din regiunea Habarovsk au luat sfîrșit, dar potrivit meteorologilor, apa din zonele inundate va pleca o perioadă îndelungată de timp. Oare pînă la venirea iernii? Oare ceea ce a fost inundat se va acoperi cu gheață și cei care au fost evacuați din casele lor nu se vor putea întoarce înapoi? În total inundațiile au afectat în Extremul Orient 135.000 de oameni. Cele mai mare prejudicii au fost înregistrate în regiunea Amur, Habarovsk și regiunea autonomă Evreiască.

Locuitorii Moscovei, cu toate acestea, acordau prea puțină atenție dezastrului suportat de concetățenii lor din Extremul Orient - atîta timp cît apa nu a venit la ei. Desigur, pe o scară mai mică, dar totuși. Din cauza ploilor interminabile, la Moscova, de asemenea, în ultimele zile a fost depășit volumul precipitațiilor lunare. Potrivit sinopticienilor, de la începutul lunii septembrie, în capitala Rusiei au căzut circa 160 mm de precipitații sau 250 % a normei climatice. Potrivit prognozelor, precipitațiile în zona metropolitană vor dura cel puțin o săptămînă. Septembrie a fost una dintre cele mai ploioase luni în cei peste 130 de ani de observații meteorologice. Rămîne în urmă doar de recordul din 1885, cînd într-o lună au căzut 270 % din norma de precipitații.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?