X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

La Orhei a fost inaugurată o staţie de epurare a apelor uzate

19 sep. 2013,, 11:06   Societate
3875 0
Foto: newschannel.ro
La Orhei s-a deschis o staţie de epurare a apelor uzate, cu capacitatea de a asigura cu apă potabilă oraşul în totalitate (35 de mii de locuitori), iar în timpul apropiat, la reţea vor fi conectate satele Mitoc, Selişte şi Lucăşeuca.

Potrivit Agenţiei "Infotag", la deschiderea obiectului, care a avut loc miercuri, au participat viceprim-ministrul Tatiana Potîng, ministrul mediului, Gheorghe Şalaru, şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova, Pirkko Tapiola, directorul regional al Băncii Mondiale, Qimiao Fan, reprezentantul rezident PNUD în Moldova, Nicola Harrington-Buhay, directorul Biroului de Cooperare, Georgette Bruchez.

Pirkko Tapiola a relatat că Europa a investit în proiectele de alimentare cu apă potabilă din Republica Moldova aproximativ 60 milioane de euro, menţionînd că deschiderea staţiei de la Orhei este un pas important în dezvoltarea ecologiei în Moldova.

Gheorghe Şalaru a evidenţiat că Moldova este un lider la capitolul implementarea proiectelor în domeniile de tratare a apei şi de mediu.

"Asemenea proiecte atrag investitori în infrastructură, creînd locuri de muncă şi salarii pe măsură", a spus ministrul.

Costul proiectului este de 4,8 mil. euro. El a fost realizat cu susţinerea Comisiei Europene, a Băncii Mondiale şi a Fondului Ecologic Naţional.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?