X 
Transnistria stiri: 1448
Preşedintele stiri: 4073

Vicepremierul Valeriu Lazăr se va întîlni la Moscova cu preşedintele "Gazprom", Alexei Miller

18 sep. 2013,, 11:25   Economie
2263 0
Foto: moldnews.md
Conducătorul delegaţiei moldoveneşti care merge miercuri la Moscova pentru a participa la şedinţa Consiliului Economic al CSI, vicepremierul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, se va întîlni cu preşedintele "Gazprom", Alexei Miller.

Surse din cadrul Ministerului Economiei au comunicat pentru Agenţia "Infotag" că acest lucru a fost confirmat de ambele părţi.

Se presupune că principalul subiect de discuţii va viza perspectivele de încheiere a unui nou contract de livrare a gazului în Moldova. În ultimii doi ani, ţara noastră importă gaz în baza acordului vechi de furnizare, care a expirat încă în anul 2011. Preţul gazului livrat Moldovei este de $378 pentru o mie de metri cubi.

În timpul vizitei de două zile a delegaţiei moldoveneşti la Moscova, urmează să aibă loc şi întrevederea între ministrul agriculturii şi industriei alimentare, Vasile Bumacov cu şeful Rospotrebnadzor-ului, Ghenadi Onişcenko. În cadrul întrevederii, cei doi vor discuta pe marginea problemelor legate de calitatea producţiei alcoolice moldoveneşti importul căreia a fost interzis de Federaţia Rusă începînd cu data de 10 septembrie la indicaţia medicului sanitar şef al Rusiei. Onişcenko susţine că în componenţa băuturilor alcoolice din Moldova s-au depistat substanţe periculoase care depăşesc de zeci de ori limita admisibilă.

Pe ordinea de zi a Consiliului Economic al CSI sînt incluse 21 de chestiuni. Printre acestea - "Prezentarea politicii comerciale a Republicii Moldova". Raportul va fi prezentat de Valeriu Lazăr.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?