Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4074

Patronii de restaurante se plîng că sînt presaţi de stat

17 sep. 2013,, 11:59   Societate
3869 1
Foto : allmoldova.com
Asociaţia MĂR, care include 1600 de restaurante şi localuri de odihnă, a solicitat autorităţilor Moldovei să-i încredinţeze operaţiunile de control în acest domeniu şi dreptul de a acţiona în cadrul standardelor europene.

Preşedinta MĂR, Aneta Zasaviţchi, a comunicat pentru Agenţia "Infotag" că organizaţia a fost fondată anume în luna iulie 2013 pentru a proteja şi promova drepturile tuturor persoanelor implicate în industria serviciilor alimentare şi de agrement.

"Cine a spus că, un animal, cu cît îl mulgi mai mult, cu atît mai mult lapte dă? Mai întîi, animalul trebuie îngrijit şi hrănit. O situaţie similară o regăsim şi în sectorul pe care îl reprezint. Aşa numiţii "reprezentanţi ai statului" încearcă "să mulgă" organizaţiile de alimentaţie publică şi agrement, punîndu-le piedici în dezvoltare. Cu acel TVA de 20%, cu inspecţiile sistematice din partea structurilor de stat, uneori neîntemeiate, cu vădită tentă corupţională, cu impozitarea studenţilor salariaţi, statul Republica Moldova taie pe viu din puterile business-ului şi antreprenoriatului mic, taie din salarii şi din bunăstarea tuturor celor implicaţi în această activitate", consideră membrii Asociaţiei MĂR.

Preşedinta MĂR propune autorităţilor să ajute în perfecţionarea cadrului legal pentru dezvoltarea industriei de alimentaţie publică şi agrement, în conformitate cu aspiraţiile europene ale Republicii Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?