X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Pentagonul nu a schimbat planurile pentru un atac asupra Siriei

15 sep. 2013,, 16:00   Externe
2562 0
Foto: nnm.me
Departamentul american al Apărării nu a dispus încă modificarea planurilor de pregătire a operațiunii militare în Siria, în ciuda acordului la care s-a ajuns sîmbătă, în cursul discuțiilor dintre ministrul rus de externe Serghei Lavrov și secretarul de stat John Kerry, informează RIA " Novosti ", cu referire la Reutres.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov și secretarul de stat John Kerry au încheiat sîmbătă la Geneva a treia rundă de negocieri cu privire la situația arsenalelor chimice din Siria și au ajuns la o serie de acorduri.

Se preconizează că Rusia și SUA în următoarele cîteva zile vor prezenta Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice ( OIAC ) propuneri privind Siria.

Acordul dintre Washington și Moscova prevede distrugere a armelor chimice în Siria către jumătatea anului 2014, iar echipamentele și instalațiile pentru producerea de arme chimice trebuie distruse pînă în luna noiembrie a acestui an.

Secretarul General al ONU Ban Ki-moon și-a exprimat sprijinul pentru acordurile ruso-american . Au exprimat susținere și autoritățile britanice. Purtătorul de cuvînt al armatei președintelui Siriei, Bashar al-Assad au calificat rezultatul negocierilor drept o victorie a susținătorilor soluției politice și o lovitură pentru adepții unui scenariu militar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?