X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Scandal! Irina Rodnina acuzată de rasism

15 sep. 2013,, 09:27   Externe
5978 0
Foto: sports.ru
Fosta campioană olimpică la patinaj artistic Irina Rodnina, la ora actuală deputat în Duma de Stat a Rusiei, a stîrnit val de proteste în blogosfera rusă, după ce a postat pe contul său de Twitter o fotografie manipulată digital, reprezentîndu-l pe pe președintele american Barack Obama mestecînd, în timp ce în prim plan se vede o mînă întinsă cu o banană la care liderul american pare să se uite, transmite AFP.

Irina Rodnina a explicat că acest colaj foto, în care președintele american și soția sa Michelle par să se uite la o banană, "a fost trimis din Statele Unite" și că ea nu a văzut care ar fi fost problema dacă ar fi postat-o, la rîndul ei, pe Twitter.

"Deputat al Dumei de Stat (camera inferioară a Parlamentului rus), Irina Rodnina nu ascunde faptul că e rasistă", a scris pe blogul său reporterul Tihon Dziatko.

"De ce a făcut asta? Este o manifestare de rasism, proastă educație și un simț al umorului 'special'? ( ... ) Irina Rodnina a făcut acest lucru, nu-l regretă și se bucură!", a scris și Aider MoudjabaIev, redactor-șef adjunct al cotidianului Moskovski Komsomolets.

"Este libertatea de exprimare! Pentru cei care au complexe, asta e problema lor", a răspuns Rodnina după ce a fost acuzată de rasism.

Imaginea a fost ștearsă de pe contul sau de Twitter, însă capturi ale paginii de Twitter a deputatei, cu fotocolajul în discuție, au fost publicate de mai multe publicații în edițiile online.

Ambasada Statelor Unite în Rusia a răspuns la postarea scandaloasă în microblogul de pe Twitter a lui Irina Rodnina printr-un citat al marelui om de stat american Thomas Jefferson.

"Intoleranța este o boala generată de ignoranță" – este scris în microblogg-ul Ambasadei SUA de pe Twitter.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?