X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4066

Leancă pleacă în Italia la un for investițional

14 sep. 2013,, 08:32   Politică
3758 3
Foto : noi.md
Premierul Iurie Leancă urmează să efectueze la sfîrșitul lunii curente o vizită de două zile în Italia. Conform programului anunțat, pe 28 septembrie va merge la Verona, unde va discuta cu moldovenii din diasporă, iar a doua zi va participa în Veneția la un for cu tema: „Oportunitățile de investiții în Republica Moldova”, transmite NOI.md.

La for vor fi prezente peste 50 de companii mari din regiunea Veneto, dar și reprezentanți ai guvernului de la Roma, membri ai asociațiilor din diasporă și echipa de atragere a investițiilor din cabinetul prim-ministrului moldovean. În cadrul acestuia, Iurie Leancă va ține un discurs și va încuraja potențialii investitori italieni să investească în R. Moldova.

Ulterior, premierul moldovean se va alătura diasporei din Padova la un spectacol organizat în piața Prato della Valle. Concertul va fi susținut de formația „Zdob și Zdub”, dar vor evolua și artiști stabiliţi cu traiul în peninsulă.

Regiunea Veneto găzduiește cei mai mulți cetățeni originari din R. Moldova, față de alte state UE. În anul 2011, în Italia erau 157 de mii de moldoveni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?