Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Un nou incubator de afaceri va fi deschis pe 12 septembrie la Coşniţa

11 sep. 2013,, 13:26   Economie
3038 1
Foto: infomarket.md
În Moldova va părea un nou incubator de afaceri, care va fi deschis pe 12 septembrie la Coşniţa, raionul Dubăsari, în scopul susţinerii antreprenoriatului la etapa iniţială, transmite NOI.md cu referire la surse din cadrul Ministerului Economiei al R.Moldova. Incubatorul de afaceri de la Coşniţa a fost creat de Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, în parteneriat cu autorităţile locale, în conformitate cu prioritatea guvernului privind crearea infrastructurii de susţinere a businessului, adecvat mediului de afaceri.

Cel mai recent incubator de afaceri din Moldova a fost deschis la începutul lunii august curent în raionul Sîngerei. De menţionat că toate companiile rezidente ale incubatorului de afaceri beneficiază de spaţii de producţie sau oficii la preţuri reduse, consultanţă şi instruire antreprenorială, suport consultativ la achiziţionarea echipamentului, costuri de administrare reduse şi alte facilităţi şi avantaje. Procesul de creare a incubatoarelor este susţinut de Uniunea Europeană.

Următoarele incubatoare vor fi deschise la Nisporeni şi Ceadîr-Lunga. Ministrul economiei, Valeriu Lazăr, a menţionat că incubatoarele de afaceri constituie instrumentele principale de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii, iar dezvoltarea reţelei de incubatoare de afaceri în Moldova este finanţată de UE, în scopul susţinerii şi consolidării infrastructurii ÎMM în localităţile rurale. De menţionat că, în anul 2012, în Moldova au fost create şi lansate trei incubatoare de afaceri – la Ştefan Vodă, Leova li Rezina. Bugetul de stat pentru anul 2013 prevede 14,3 milioane de lei pentru crearea noilor incubatoare de afaceri şi dezvoltarea celor existente, în scopul asigurării infrastructurii de susţinere a ÎMM, implementarea tehnologiilor noi şi sporirea veniturilor la buget.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?