X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 174
Transnistria stiri: 1415

Bashar al-Assad: SUA să se aștepte la răzbunarea noastră

10 sep. 2013,, 10:28   Externe
3904 1
Foto : mignews.com
Preşedintele sirian Bashar al-Assad a avertizat, luni, Statele Unite împotriva oricărui atac împotriva regimului său, cerînd Washingtonului să "se aştepte la orice" în caz de acţiune.

"Trebuie să vă aşteptaţi la orice", a declarat Bashar al-Assad în cadrul unui interviu televizat difuzat de CBS. "Guvernul (sirian) nu este singurul actor din regiune. Există diferite partide, diferite facţiuni, diferite ideologii", a adăugat el, fără să excludă folosirea armelor chimice "dacă rebelii sau teroriştii din regiune sau orice alt grup le au în posesie".

Liderul sirian i-a îndemnat pe membrii Congresului SUA, care urmează să se pronunţe pe tema unei rezoluţii privind o intervenţie în Siria, să ceară Administraţiei de la Washington dovezile despre atacul chimic produs la Damasc pe 21 august.

"Întreaga lume este dezamăgită de Administraţia Obama. Noi speram că va fi diferită de Administraţia George W. Bush", a continuat Bashar al-Assad.

Totodată, potrivit lui Assad, „ruşii au dovezi cu totul diferite, care arată că rachetele au fost lansate din zone controlate de rebeli”.

Liderul sirian a mai insistat că un război nu ar aduce Americii ‘niciun câştig politic sau economic şi niciun fel de reputaţie bună’. ‘Este un război contrar intereselor Americii pentru că va duce la susţinerea Al-Qaida şi a celor care au ucis americani la 11 septembrie’, a conchis el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав