X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 179
Transnistria stiri: 1459

Lovitura împotriva Siriei va deveni sfîrşitul petrolier al lumii

7 sep. 2013,, 10:17   Externe
4180 0
Foto : baursak.kz
În aşteptarea unui nou război în Siria, piaţa mondială a ţiţeiului se află în stare febrilă. În ultimele zile se observă o scumpire bruscă a ţiţieiuli pînă la 115 dolari pentru un baril. Iar , potrivit experţilor, scumpirile ar putea continua. Unii analişti vin cu prognoze foarte sumbre. Ei declară autoritar că omenirea se află în pragul unei apocalipse petroliere.

Pe segmentul rusesc al internetului se bucură de succes prognoza expertului american Brandon Smith, care consideră că Siria este un punct trigger pentru apocalipsa pusă la cale de elitele din SUA. Pe lista celor 20 de evenimente ce urmează să aibă loc (destul de sumbre, de altfel) sunt incluse cele legate de scumpirea petrolului.

Potrivit prognozei lui Smith, răspunzînd atacului SUA, Iranul, care este aliatul Siriei, ar putea bloca strîmotarea Ormuz, prin scufundarea cîtorva nave pe cel mai îngust segment, ceea ce va conduce la scumpirea transporturilor petroliere cu 20 la sută. Simultan, din cauza exportului de instabilitate (inevitabil în aceste situaţii), canalul egiptean Suez va deveni periculos pentru navigaţie, fapt ce va impune cargourile petroliere să circule în jurul continentului African, lungind astfel traseul cu două săptămîni şi majorînd semnificativ costul transportului.

Acelaşi export al instablităţii, în opinia expertului, va conduce la reizbucnirea conflictului social ce mocneşte în Arabia Saudită. Drept rezultat, „preţurile la benzină vor creşte semnificativ. Eu prognozez o creştere de 75-100 la sută a preţurilor timp de două-trei luni după fiecare lovitură asupra Siriei”, scrie Smth.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав