X 
Arşiţa stiri: 233
Transnistria stiri: 1423
Preşedintele stiri: 4130

Tudor Copaci: concursul privind darea în concesiune a AIC a fost unul transparent

6 sep. 2013,, 17:50   Societate
4987 1
Foto: newsmoldova.md
«În cazul Aeroportului Internațional Chișinău, intențiile Guvernului coincid cu cele ale concesionarului, iar concursul privind concesiunea AIC a fost unul cît se poate de transparent», a declarat astăzi viceministrul Economiei, Tudor Copaci, în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, demnitarul a menționat că, deși s-au făcut mai multe vehiculări în presă, toate activele rămîn în proprietatea statului. Iar scopul major al acestui contract este cel de modernizare a Aeroportului. «Ne dorim să transformăm AIC într-o punte de tranzit către UE. În acest sens, părea noastră coincide cu intențiile concesionarului, iar acestea presupun o infrastructură modernizată și serviii de cea mai înaltă calitate. Condițiile de participare la concurs au fost egale pentru toți candidații, inclusiv cei din SUA», a mai precizat Copaci.

La rîndul său, Tatiana Semionova, vicepreședintele UK Komaks, compania care a căștigat concursul, a menționat că, înainte de implementarea prevederilor contractuale, la AIC va fi efectuat un audit minuțios, iar toți pașii întreprinși vor fi coordonați cu proprietarul. » Nu intenționăm să facem disponibilizări de personal, vor fi păstrați toți angajații. Avem de gînd doar să modernizăm Aeroportul. Printre altele, în 2011, AIC, s-a situat pe primul loc, după mărime și calitate după alte aeroporturi din spațiul CSI», a mai precizat Semionova.

În ceea ce privește taxele aeroportuare, Tudor Copaci a menționat că acestea vor rămîne intacte, cel puțin, pînă în următorii 3 ani, specificînd că aprobarea acestor taxe ține strict de competența Executivului.

Menționăm că Aeroportului Internaţional Chişinău este concesionat pentru 49 de ani companiei UK Komaks din Rusia, care s-a angajat să facă investiţii de 244,2 milioane de euro în modernizarea şi dezvoltarea AIC.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав