X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 174
Transnistria stiri: 1415

Un război amînat

3 sep. 2013,, 10:45   Externe
4332 0
Foto : mignews.ru
După adresarea senzațională a președintelui american Barack Obama către Congresul SUA pentru permisiunea de a interveni militar în Siria, au apărut îndoieli cu privire la faptul ce planifică de fapt liderul american.

După cum se știe, potrivit unei legi din 1973, președintele Statelor Unite poate folosi trupe în străinătate timp de 60 de zile, fără a declara război unui stat străin.

Și cu atît mai mult de a utiliza forțele armate pentru o operațiune care durează cîteva zile și constă într- un atac cu rachete asupra centrelor de comandă ale forțelor guvernamentale.

Atunci, de ce, în acest caz, are nevoie Barack Obama de sprijinul Congresului.

Se crede că el a făcut acest lucru în scopul de a împărți responsabilitatea pentru rezultatele atacului. În acest caz, probabil că președintele american are îndoieli că va atinge rezultatele scontate pentru care se va alege cu recunoștință și nu responsabilitate.

Poate vrea să cîștige sprijinul Congresului, în cazul în care mai tîrziu, el, va trebui din nou să abordeze problema utilizării forței, de exemplu, împotriva Iranului.

Dar, în ciuda faptului că sistemul de drept occidental și sistemul de adoptare a deciziilor politice se bazează în mare parte pe principiul precedentului, permisiunea Congresului, în cazul în care va fi acordată, este puțin probabil să-l ajute pe Obama.

cel mai probabil este vorba despre un "război amînat"! Potrivit experților, Obama poate obține acordul Senatul deja la 9 septembrie. Dar cu Camera Reprezentanților problema rămîne deschisă . Rezultatul examinării poate să nu fie în favoarea lui Obama. Atunci va trebui să creeze o comisie de conciliere, care va trebui să aducă la un numitor comun opinile senatorilor și congresmenilor . Și toate acestea necesită timp. Și în acest timp nu se poate ști niciodată ce se va întîmpla . Amintiți-vă de parabola despre cum Hodge Nassredin i-a promis Emirului să-l învețe carte pe măgar ...

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав