X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Leancă: Nu purtăm negocieri ascunse de ochii celor de la Tiraspol

3 sep. 2013,, 10:04   Politică
2004 5
Foto: ziarulnational.md
Prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, a avut ieri seara, 2 septembrie, o întrevedere cu vicepremierul Federaţiei Ruse, Dmitri Rogozin, aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova, transmite NOI.md.

Premierul moldovean a declarat că Moldova este interesată de un dialog constructiv și deschis cu Moscova pentru a impulsiona relaţiile bilaterale în diverse domenii. La rîndul lui, vicepremierul rus a reconfirmat faptul că Rusia va respecta în continuare aceleași principii.

Totodată, Rogozin s-a arătat interesat în ce măsură summit-ul de la Vilnius va afecta regiunea din stînga Nistrului. În context, Leancă a specificat că încercările de a contrapune aceste procese sînt artificiale şi nu au un temei real.

„Nu purtăm negocieri ascunse de ochii celor de la Tiraspol, dorim ca Zona Economică Liberă cu UE să includă ambele maluri ale Nistrului, astfel încît să aibă de cîştigat toţi cetăţenii Republicii Moldova. Ceea ce spunem la Bruxelles, spunem şi la Moscova, pentru că Moldova nu are ce ascunde”, a precizat Iurie Leancă.

Vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin, se află în Moldova într-o vizită de două zile. Astăzi, acesta urma să viziteze regiunea transnistreană.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав