Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Siria poate fi bombardată : nici Iranul, nici " Hezbollah " nu vor răspunde

2 sep. 2013,, 10:31   Externe
7980 3
Foto: mignews.com
Iranul nu va lua măsuri de răspuns împotriva Statelor Unite sau aliaților săi occidentali, dacă aceștia vor lansa un atac militar împotriva Siriei, consideră un expert în Orientul Mijlociu.

Michael Elleman, colaborator științific senior pentru cooperarea regională de securitate de la Institutul Internațional pentru Studii Strategice, care se află în Bahrain, a declarat că Iranul nu vrea să se implice, pentru că prioritatea Teheranului este de a scăpa de sancțiunile care afectează serios economia de mai mulți ani.

"Iranul nu are nici un interes, mai ales cu președintele nou ales. Acum obiectivul principal al Iranului este ridicarea sancțiunilor și nu apărarea lui Assad", - a spus Elleman.

El a citat ca dovadă ultimul tweet al președintelui iranian Hassan Rouhani : "Atîta timp cît Occidentul nu încalcă frontiera ( noastră ), iranienii sînt dispuși să se uite în altă parte".

Israelul a comis mai multe atacuri asupra Siriei, la care nu a urmat niciun răspuns. Elleman consideră în legătură cu aceasta că Siria, Iranul sau "Hezbollah" nu se vor răzbuna.

"Israel, din cîte știu, a efectuat cel puțin trei atacuri asupra țintelor pe teritoriul Siriei în ultimele trei luni. Și nimeni nu a replicat nici Siria, nici "Hezbollah", nici Iranul" - a spus Elleman. De fapt, ei toți încearcă să minimalizeze importanța acestor atacuri . Cred că este un bun punct de reper pentru a înțelege ceea ce se poate sau nu se poate întîmpla " .

Elleman a declarat ca atacurile aeriene americanr asupra Siriei vor dura de la 48 la 72 de ore.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?