X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 179
Transnistria stiri: 1459

Siria avertizează că Europa ar putea fi lovită cu arme chimice

30 aug. 2013,, 11:06   Externe
12662 0
Foto : world.lb.ua
Adjunctul ministrului sirian de Externe, Faisal Maqdad, a declarat, miercuri, că Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa au ajutat „teoriştii” să folosească arme chimice în Siria şi că aceleaşi grupuri le vor folosi în curînd şi împotriva Europei, informează Reuters.

Faisal Maqdad a vorbit cu reporterii aflaţi în faţa hotelului Four Seasons din Damasc şi le-a spus acestora că le-a prezentat inspectorilor ONU dovezi care arată că „grupuri armate teroriste” au folosit gaz sarin.

„Reafirmăm că aceste grupuri teroriste sînt cele care au folosit arme chimice, cu ajutorul Statelor Unite, Marii Britanii şi al Franţei, iar acest lucru trebuie să înceteze”, a declarat Maqdad.

„Asta înseamnă că aceste arme vor fi folosite în curînd de aceleaşi grupuri împotriva oamenilor din Europa”, a adăugat oficialul sirian.

Dar pînă în prezent, nu au venit reacții la declarația reprezentantului Ministerului de Externe sirian nici din partea inspectorilor ONU, nici a Guvernului SUA, Marii Britanii și Franței.

Între timp, Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, a declarat că anchetatorii ONU privind utilizarea armelor chimice în Siria au nevoie de încă patru zile pentru a trage concluzii definitive cu privire la evenimentele tragice din suburbiile Damascului, notează agenția AFP. Occidentul, pe care Damascul îl acuză de asistență acordată teroriștilor, acuză trupele guvernamentale de atacul chimic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав