X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Autoritățile siriene: Atacul chimic de lîngă Damasc este opera mercenarilor străini

28 aug. 2013,, 09:26   Externe
3970 0
Foto : gazeta.ru
Autoritățile siriene au acuzat de utilizarea armelor chimice lîngă Damasc mercenarii străini, care luptă de partea opoziției, transmite RIA Novosti, citînd ministrul sirian de externe Walid Muallem.

Agravarea conflictului dintre guvernul sirian și opoziție a avut loc pe 21 august, cînd în mass-media a apărut informația cu privire la utilizarea armelor chimice de către forțele guvernamentale, în apropiere de Damasc. Opoziția susține că numărul victimelor a fost de circa 1300 de oameni. După aceasta țările occidentale au început să vorbească deschis despre nevoia de intervenție militară în conflictul intern sirian. Secretarul de Externe britanic William Hague, a declarat despre posibilitatea intervenției străine, ocolind votul unanim necesar al tututror membrilor Consiliului de Securitate al ONU.

De asemenea, autoritățile oficiale siriene au declarat că intenționează să continue lupta împotriva opoziției armate, chiar și în cazul unei intervenții externe, a declarat ministrul de externe al Siriei în timpul unei conferințe de presă. "Ne vom apăra cu toate mijloacele disponibile", - a declarat Walid Muallem.

Sursa: Rossiiskaia Gazeta
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав