X 
Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

Hosni Mubarak, eliberat din închisoare

22 aug. 2013,, 17:40   Externe
2564 0
Foto: money.ro
Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak a fost transferat, joi, de la închisoare la un spital militar din Cairo, unde rămîne în stare de detenţie, anunţă Ministerul egiptean de Interne.
Mubarak a fost transferat cu un elicopter medical de la Penitenciarul Tora din Cairo la Spitalul militar Maadi, la periferia capitalei Egiptului.

Parchetul General din Egipt a aprobat joi eliberarea fostului preşedinte Hosni Mubarak. Autorităţile militare egiptene au anunţat joi dimineaţă că, dacă va fi eliberat, Hosni Mubarak, va fi plasat în arest la domiciliu în aşteptarea verdictelor în procesele de crime şi acte de corupţie. Decizia armatei a fost luată în contextul stării de urgenţă instaurată în Egipt din cauza violenţelor izbucnite după înlăturarea fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi.

Miercuri, un tribunal a acceptat cererea de eliberare condiţionată a fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak, într-un caz de îmbogăţire ilegală. Hosni Mubarak este cercetat în patru dosare, referitoare la implicare în reprimarea manifestaţiilor şi acte de corupţie. Anterior, el a obţinut de trei ori eliberarea condiţionată. Decizia de miercuri nu înseamnă că Mubarak a fost achitat în cazul suspiciunilor de primire a unor cadouri în valoare de 11 milioane de dolari din partea ziarului de stat Al-Ahram. Săptămîna trecută, Mubarak, în vîrstă de 85 de ani, a fost achitat într-un caz de fraudă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?