Transnistria stiri: 1448
Preşedintele stiri: 4073

Centrala de la Cuciurgan are un nou director general

20 aug. 2013,, 12:18   Economie
3304 0
Foto: inprofunzime.md
CERS Moldovenească, situată în regiunea transnistreană și deținută de compania rusă Inter RAO EES, are un nou conducător – Alexei Șirma, care anterior a condus concernul energetic belarus "Belenergo".

De remarcat că la postul de director general al "CERS Moldovenească" Alexei Șirma l-a înlocuit pe un alt belarus – Serghei Melehoveț, care s-a aflat în acest post din septembrie 2008 și, de asemenea, a fost anterior membru al administrației companiei "Belenergo". Remanierile de cadre de la Centrala de la Cuciurgan sînt parte a rotației planificate asociate cu expirarea contractului de cinci ani încheiat cu Serghei Melehoveț.

Alexei Șirma s-a născut în 1968. Din decembrie 2009 pînă aprilie 2013 el a fost director general al asociației de producție "Belenergo", care gestionează sistemul energetic din Belarus.

CERS Moldovenească este una dintre cele mai mari centrale electrice din Europa de Est. Ea dispune de 12 blocuri de generare a energiei, cu o capacitate instalată de 2520 MW. Întreprinderea aprovizionează cu energie electrică Moldova și regiunea transnistreană. Din august 2005, întreprinderea face parte din grupul ”Inter RAO EES”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?