X 
Arşiţa stiri: 233
Transnistria stiri: 1423
Preşedintele stiri: 4130

Ansamblul ”Concertino” din Moldova a luat trofeul la Campionatul Mondial de Acordeon (FOTO, VIDEO)

19 aug. 2013,, 15:13   Showbiz
9099 0
Foto: facebook
Ansamblul ”Concertino” a obținut locul I la Campionatul Mondial de Acordeon la categoria ”orchestre”. Acesta are loc în orașul Victoria, provincia British Columbia din Canada. Instrumentiștii din Moldova au concurat cu alte șapte orchestre, din Statele Unite ale Americii, Canada, Germania și China.

Contactat de NOI.md, conducătorul artistic al ansamblului, Eugen Negruța, a povestit că instrumentiștii moldoveni au cîntat două zile consecutiv, în fiecare zi avînd cîte un recital de 30 de minute. ”Acesta este al 18-lea trofeu din cariera noastră. Ne-am pregătit foarte mult de acest concurs, atît financiar, cît și artistic. Sperăm că acest trofeu ne va ajuta să ne lansăm în toată lumea”, spune Negruța.

Acordeonistul spune că, pe lîngă cupă, în calitate de premiu, au primit un acordeon nou, produs de firma Roland, al cărui preț se ridică la 7-8 mii de dolari. Campionatul are loc anual. Valoarea totală a premiilor se ridică la 50 mii de dolari.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав