X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4066

România ar putea reduce taxa de viză pentru cetăţenii din Moldova

15 aug. 2013,, 10:56   Societate
2465 0
Foto: jurnalul.ro
Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a declarat că este posibilă o reducere a taxei de viză pentru cetăţenii din Republica Moldova.

"Este mai degrabă posibilă reducerea acestei taxe, chiar dacă România este parte a regimului de vize Schengen, ceea ce înseamnă că ne conformăm şi ne aliniem unor standarde privind emiterea acestor vize. Eu socotesc că este necesar. Sîntem în analiză privind posibilitatea măcar a unor reduceri pentru vizele eliberate cetăţenilor romani din Republica Moldova. După o analiză la nivelul ministerului, în concordanţă cu procedurile europene, vom putea să dăm un răspuns. Eu cred că în această toamnă putem să avem o analiză privind posibilitatea reducerii costurilor de viză", a declarat Cristian David, transmite mediafax.

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni a mai spus că, în contextul întăririi legăturilor dintre România şi românii din afara graniţelor, "poate fi luată în considerare o simplificare a procedurilor de acordare a cetăţeniei".

Anterior și președintele României, Traian Băsescu, a declarat că taxele consulare pentru românii de peste Prut trebuie reduse. “Nu aşa se îmbogăţeşte România”, a afirmat Băsescu, adăugînd că este “mult prea mult” să se ceară acestora dovada deţinerii unei sumei de 500 de euro pentru a primi viza de intrare în România.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?