X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Festivalul Iei, Yard-sale și un tîrg de haine, în weekend

9 aug. 2013,, 17:20   Societate
4759 0
Foto: iefestival.md
Agenda culturală din acest weekend este plină de evenimente interesante. Unul dintre ele este Festivalul Iei. Evenimentul va avea loc la pensiunea agroturistică ”La Curtea Moșului” și se desfășoară sub patronajul primei doamne a țării, Margareta Timofti. Festivalul începe la ora 16.00 și va întruni diferite ansambluri artistice. La eveniment vor participa, de asemenea, mai mulți meșteri populari, care vor oferi diferite masterclassuri.

Yard-Sale-ul din acest sfîrșit de săptămînă are o tematică aparte – o șezătoare numită ”Hai fa-n fîn”.

”Vom împleti păpuși din paie, vom cînta la fluieraș, vom împleti coronițe și le vom dărui prietenelor! Ne vom plimba desculți, vom prinde iepurași de lumină și ne vom tăvăli în stoguri de fîn. Vom asculta muzică populară de ale interpreților Ștefan Negură și Dan Ungureanu. Vom învăța să confecționăm ulcioare pe roata olarului și să cioplim în lemn și neapărat ne vom înfrupta cu plăcinte de casă și mici din sobă adevărată. Iar pe lîngă aceasta, vom organiza un concurs de întingere a mămăligii în mujdei, la viteză”, anunță organizatorii acestui eveniment.

Evenimentul va avea loc la centrul cultural "Buciumul", de pe strada Alexandru cel Bun 19, cu începere de la ora 13.00. Un bilet costă 30 de lei.

Dacă ai o inimă mare și vrei să faci un act de caritate, echipa ”Ești cît dăruiești” îți oferă acest prilej, organizînd un tîrg de haine caritabil. Organizatorii vin cu următorul mesaj: ”Ajută-ne să îndeplinim visul copiilor din familii vulnerabile. Şi ei vor să aibă ghiozdane, rechizite, cărți, haine frumoase pentru a putea, în rînd cu alți copiii, să meargă la școală, să capete cunoștințele atît de necesare pentru viața lor de mai departe. Vom vinde cărţi, rechizite, haine bune, prețul inițial fiind de 5 lei”.

Doritorii pot veni sîmbătă și duminică, între orele 9.00 și 20.00, în regiunea Botanica, pe str. Independenţei, vizavi de fostul magazin ”Nunta”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав