Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4074

În Moldova a mai apărut un incubator de afaceri

9 aug. 2013,, 11:30   Economie
5566 2
Foto: trm.md
În Republica Moldova a mai apărut un incubator de afaceri. În ajun, acesta a fost deschis în raionul Sîngerei. La ceremonia de deschidere au participat prim-ministrul Iurie Leancă, șeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Dirk Shuebel, reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi locale, oameni de afaceri.

Incubatorul a fost creat special pentru a sprijini dezvoltarea afacerilor aflate la început de activitate. Companiile rezidente vor beneficia de spaţii de producere sau oficii la preţ redus, consultanţă şi instruire antreprenorială, suport consultativ la achiziţionarea echipamentului, costuri de administrare minime și alte avantaje.

Inițial, incubatorul de afaceri din Sîngerei va găzdui pînă la 20 companii. Cel puţin 30% din rezidenţi vor fi orientaţi spre producere, iar 70% vor lucra în piaţa serviciilor, cum ar fi contabilitate, servicii de consultanţă în afaceri, etc.

Iurie Leancă s-a arătat încîntat de o astfel de investiție, menționînd că aceasta va permite crearea locurilor de muncă. Premierul a menționat că cea mai mare problemă a Republicii Moldova, cu părere de rău, este sărăcia și autoritățile trebuie să combată acest fenomen, însă o pot face prin crearea locurilor de muncă. O astfel de prioritate se regăsește și în programul pentru o sută de zile a Guvernului. Șeful Executivului de la Chișinău a declarat că este foarte fericit că prin acest incubator de afaceri, peste o sută de persoane vor fi angajate.

La rîndul său, Dirk Shuebel, a menționat că pe teritoriul Uniunii Europene activează peste 900 de incubatoare de afaceri. Potrivit oficialului european, în UE 99% din companii reprezintă întreprinderile mici și mijlocii, iar 2 din 3 locuri de muncă sînt oferite anume de aceste întreprinderi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?