X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

SPCSE: Există pericol de incendiere a vegetației!

10 aug. 2013,, 09:00   Societate
2199 0
Foto: dse.md
După ce ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Valentina Buliga, a venit cu un apel către angajatori de a le asigura angajaților condiții adecvate de muncă pe timp de caniculă, Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale (SPCSE) atenţionează cetățenii să fie prudenți, mai ales în această perioadă.

Serviciul recomandă să manifestăm prudență maximă în timpul scăldatului şi cînd aprindem focuri. În special, părinții trebuie să își protejeze copiii atunci cînd pleacă la scăldat și să aleagă bazinele acvatice care au stații de salvare.

SPCSE atenționează salvatorii şi pompierii că există pericolul incendiilor de vegetaţie. ”Cei care aleg să se odihnească în mijlocul naturii şi aprind focuri de tabără trebuie să respecte regulile antiincendiare. Focul să fie aprins doar în locurile special amenajate şi monitorizat pînă la stingere. Pentru a eluda incendiile, ţigările şi chibriturile aprinse nu trebuie aruncate la întîmplare. În caz contrar, incendiile izbucnite se pot propaga pe arii extinse, cu pericol asupra spaţiilor forestiere şi locative”, se arată în comunicatul emis de serviciul de presă al SPCSE.

Pentru aceste zile meteorologii au emis cod galben de caniculă. Potrivit lor, se așteaptă temperaturi de peste 35 de grade Celsius.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав