X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4066

5 mil. lei pentru renovarea sanatoriului “Victoria” din Sergheevka, Ucraina

6 aug. 2013,, 14:22   Societate
7846 0
Foto: noi.md
Instituțiile balneosanatoriale din subordinea Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei vor fi renovate. Anunțul a fost făcut astăzi de către ministrul Valentina Buliga, în cadrul întîlnirii cu beneficiarii serviciilor balneosanatoriale oferite de Centrul republican de reabilitare a invalizilor şi pensionarilor “Speranţa”, transmite NOI.md.

Valentina Buliga a declarat că în acest an se fac lucrări de reparație și dotare tehnică la Centrul de reabilitare a invalizilor şi pensionarilor “Victoria” din orașul Sergheevka, Ucraina. În acest sens, vor fi investiți peste 5 milioane de lei, pentru lucrări de renovare a cantinei, blocului curativ și camerelor de cazare.

De la anul viitor va fi supus renovării și Centrul republican de reabilitare a invalizilor şi pensionarilor “Speranţa” din orășelul Vadul lui Vodă. ”Recuperarea sănătăţii persoanelor în vîrstă şi cu disabilităţi este una dintre priorităţile politicii sociale a Ministerului. Din aceste considerente, statul va investi și în continuare în menținerea și dezvoltarea acestor instituții”, a adăugat Valentina Buliga.

De bilete de reabilitare medicală beneficiază preponderent persoanele în vîrstă şi cu disabilităţi, aflate la evidenţa organelor de asistenţă socială raionale. De regulă, beneficiarilor li se eliberează un bilet de reabilitare medicală o dată în trei ani, iar invalizilor de război – o dată în an. Pentru anul curent sînt preconizate a fi eliberate peste 10 mii de bilete de reabilitare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?