TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

NASA, anunț foarte important despre extratereștri

NASA, anunț foarte important despre extratereștri

NASA va face un anunț foarte important despre vînătoarea de extratereștri, în urma parteneriatului pentru inteligența artificală cu Google.

Reprezentanții Agenției Spațiale susțin că știrea va fi centrată pe colaborarea cu gigantul online. Și asta pentru că telescopul Kepler a fost dotat cu sistemul de inteligență artificială de la Google cu scopul de a găsi planete locuibile.

Teleconferința va avea loc pe 14 decembrie și va putea fi vizionată live de pe site-ul NASA. Oameni de știință de la Astrophysics Division of Nasa’s Science Mission Directorate and Ames Research Centre, un inginer senior de software AI de la Google și un expert de la University of Texas at Austin vor dezvălui în cadrul teleconferinței rezultatele obținute, scrie Daily Mail.Kepler a fost lansat în 2009 în spațiu cu misiunea inițială de a studia Emisfera Nordică.

Ulterior a măsurat frecvența planetelor a căror mărime și temperatură erau similare cu cele ale Pămîntului. În 2013, și-a pierdut abilitatea de a analiza precis zona prestabilită. Defectul a fost însă rezolvat, iar durata de viața a telescopului a fost prelungită.Din 2014 și pînă acum, Kepler a observat mii de exoplanete. Dintre acestea, 21 au aceeași dimensiune cu a Pămîntului și orbitează în zonele locuibile față de stelele lor. Cercetătorii susțin că există posibilitatea ca pe aceste planete să găsim viață.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load