X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4065

Lavrov și trei miniștri de externe europeni vor vizita R.Moldova

1 aug. 2013,, 17:16   Politică
5401 2
Foto: noi.md
La începutul lunii septembrie, la Chișinău sînt așteptați în vizită miniştrii de externe din Belgia, Olanda şi Luxemburg. Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul unei conferințe de presă de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R.Moldova, Natalia Gherman. Potrivit ei, o invitație a fost lansată și ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, pe care el a acceptat-o, relatează NOI.md.

”Sfîrșitul lunii august și începutul lui septembrie va fi o perioadă mai intensă din punctul de vedere al agendei politico-diplomatice. Vom avea de găzduit mai multe vizite importante ale miniștrilor de externe din țările membre ale Uniunii Europene. La data de 5 septembrie voi găzdui miniștrii de externe din Belgia, Olanda și Luxembourg. Acestea vor fi urmate de alte vizite din partea altor colegi. I-am făcut o invitație și omologului rus Serghei Lavrov, care s-ar putea să viziteze R. Moldova pînă la finele acestui an”, a declarat Natalia Gherman.

Ministrul de externe a mai subliniat că, în perioada 4-5 octombrie, la Chişinău va avea loc Forumul societăţii civile în cadrul Parteneriatului Estic. ”Perioada pînă la Vilnius va fi una importantă pentru noi. De asemenea, perioada post-Vilnius va fi nu mai puțin importantă. Va necesita un angajament poate și mai mare din partea autorităților R. Moldova în ce privește promovarea acelui curs de reforme proeuropean pe care ni l-am asumat”, a precizat Natalia Gherman.

Zilele acestea, Natalia Gherman a avut mai multe vizite peste hotarele republicii și anume în Federația Rusă, Germania și Bruxelles.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?