Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Foști angajați ai ”Moldova-Film” cer demisia directorului Alexandru Vasilache (VIDEO)

31 iul. 2013,, 12:54   Societate
4692 1
Foto: noi.md
Mai mulți foști angajați ai SA ”Moldova-Film” au cerut astăzi demisia directorului instituției, Alexandru Vasilache. Aceștia au declarat că Vasilache nu este capabil să conducă instituția și au spus că își doresc să fie repus în funcție fostul director.

Fostul șef de gospodărie, Valeriu Savin, a declarat: ”Cerem demisia lui Vasilache, pentru că el are interese, iar aceste interese vin de mai sus. El e pus de Focșa aici ca să distrugă”. Și fostul angajat Nicolae Motroi, pirotehnician, s-a plîns: ”Am avut condiții insuportabile de muncă. Ni s-a oprit apa, nu aveam cu ce ne spăla pe mîini, iar directorul spunea că astfel se face economie. Femeile lucrau iarna la calculatoare cu mănuși pe mîini”.

Deși au protestat și au cerut demisia lui Vasilache, oamenii nu mai lucrează la ”Moldova-Film” de o lună de zile. Din 1 iulie, contractele lor de muncă au expirat. Protestatarii au spus că au ieșit în Piața Marii Adunări Naționale pentru colegii lor de la ”Moldova-Film”, cărora ”le este frică să protesteze”.

Contactat telefonic, directorul ”Moldova-Film”, Alexandru Vasilache, a menționat că grupul de protestatari este simpatizant al fostei administrații. ”Aceste măsuri de austeritate au fost făcute, într-adevăr, ca să pot redresa situația economică la ”Moldova-Film”. Au fost făcute cîteva revizii de către Curtea de Conturi, Inspectoratul Fiscal și Ministerul Finanțelor, care au depistat niște încălcări serioase. Instituția a fost nevoită să plătească niște amenzi extraordinar de mari, care au depășit un milion de lei. Așa am preluat eu instituția și încerc acum să o aduc cu datoriile la zi”.

Alexandru Vasilache este director la ”Moldova-Film” din aprilie 2011.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?