Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Primăria Chișinău n-ar trebui să fie bătaie de joc a unor descreierați – declarație

29 iul. 2013,, 11:55   Societate
2787 6
Foto: noi.md
Primăria Chișinău n-ar trebui să fie bătaie de joc a unor descreierați. Declarația aparține primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă, și a fost făcută astăzi, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, în contextul ultimelor proteste soldate cu îmbrînceli și încăierări între oamenii legii și protestatari, relatează NOI.md.

Edilul a lăsat să se înțeleagă că locul activiștilor care au intrat recent cu forța în primărie este la spitalul psihiatric. ”Primăria Chișinău n-ar trebui să fie bătaie de joc a unor descreierați. Așa ceva este total nepermis – ca o instituție publică să ajungă să fie în bătaia de joc a unor persoane fără obraz și fără minte, după cum se vede. Ce înseamnă asta să fie rupți epoleții unor polițiști? Pentru asta se reține, indiferent de vîrstă, sex și așa mai departe și se aplică sancțiuni. La noi se ajunge aproape la orice, degrabă vom vedea cum unii, sub drapelul democrației și libertății, vor ajunge să comită infracțiuni și crime pe stradă și nimeni nu va fi pedepsit”, a afirmat Dorin Chirtoacă.

În context, primarul le-a solicitat subalternilor să afișeze prevederile legale în acest sens la intrare în Primărie și să le publice pe site-ul instituției. „Toată lumea să cunoască că orice protest se termină în fața intrării din clădire. În interior nu mai pot avea loc nici un fel de acțiuni de acest gen”, a subliniat Dorin Chirtoacă.

Amintim că, în ultimele săptămîni, sediul Primăriei Chișinău a fost pichetat de către mai mulți locuitori din strada Alba Iulia susținuți de unii activiști, care de cîteva ori s-au încăierat cu polițiștii de gardă, stricînd turnichetul de la intrare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?