X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Duminică a fost cea mai călduroasă zi a verii în Europa

29 iul. 2013,, 11:03   Externe
2742 0
Foto: portal-start.com
Duminică a fost cea cea mai călduroasă zi a verii în Europa. În opt țări a fost emis cod roșu de caniculă. In zilele următoare, meteorologii au anunțat temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

Canicula nu ocoleste nici in aceasta vara Europa, chiar daca a intarziat destul de mult. Dupa francezi si britanici, a venit randul italienilor sa caute racoarea in fantanile si bazinele din orase. Verona, Bologna, Florenta, Roma si Napoli se numara printre orasele din Italia care se afla sub cod rosu de canicula.

În Cehia, Ungaria, Croatia, Serbia, Norgevia, Slovenia, si in Muntenegru a fost emis cod rosu de canicula. In Germania, temperaturile ar putea depasi 40 de grade Celsius - un record in ultimii 30 de ani.

Temperaturile extrem de ridicate se vor mentine pana la mijlocul saptamanii viitoare, meteorologii anuntand ca abia de miercuri vremea se va mai ameliora. In Franta si Marea Britanie meteorologii au meis cod galben de ploi torentiale.

Peste 600 de mii de case din sud-vestul Frantei au ramas aseara fara curent electric in urma unei furturni, care a doborat copacii si pilonii de electricitate. La Bordeaux si Paris copacii cazuti pe strazi au paralizat traficul pentru cateva ore.

Fotografii francezi au reusit sa surprinda pe camerele foto momentul in care Turnul Eifel este lovit de trei fulgere la doar cateva secunde distanta.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав