Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4066

BERD va ajuta Moldova să îmbunătățească mediul de afaceri pentru atragerea investițiilor

24 iul. 2013,, 12:39   Economie
3184 0
Foto: noi.md
Proiectul noii Strategii de parteneriat a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) cu Republica Moldova se axează pe trei domenii: îmbunătățirea mediului de afaceri și a guvernării corporative pentru a atrage investiții străine directe, promovarea standardelor europene și integrării regionale și sporirea valorii comerciale și a sustenabilității întreprinderilor municipale. Despre aceasta s-a discutat în cadrul întrevederii vicepremierului, ministrului Economiei, Valeriu Lazăr, cu directorul BERD pentru Turcia, Europa de Est, Caucaz și Asia Centrală, Oliver Descamps, aflat într-o vizită în Moldova.

Părțile au discutat, de asemenea, chestiuni ce țin de atragerea finanțării pentru realizarea obiectivelor Strategiei Naționale de Dezvoltare „Moldova 2020” în cadrul noii Strategii de parteneriat dintre BERD și Moldova. Valeriu Lazăr a menționat că mai multe din prioritățile Guvernului sînt în consonanță cu acțiunile prevăzute în conceptul Strategiei de țară pentru următorii trei ani. Ministrul Economiei a subliniat că printre prioritățile Guvernului se numără sporirea investițiilor publice în infrastructura drumurilor naționale și locale, îmbunătățirea climatului de afaceri, reducerea costurilor finanțării afacerilor prin intensificarea concurenței în sectorul financiar, precum și diminuarea consumului de energie prin sporirea eficienței energetice și utilizarea surselor regenerabile de energie.

Valeriu Lazăr a invitat BERD să-și extindă portofoliul de finanțare a companiilor exportatoare și a întreprinderilor mici și mijlocii, să participe la proiecte majore de infrastructură, cum ar fi interconectarea rețelelor energetice la spațiul comunitar etc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?