Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

Topul celor mai mari salarii din companiile de stat

23 iul. 2013,, 03:28   Economie
14441 3
Foto: inprofunzime.md
Unii manageri ai intreprinderilor de stat au salarii lunare de 100 de mii de lei, adica de 30 de ori mai mari decat salariul mediu pe economie. Asta reiese din declaratiile depuse de functionari la Comisia Nationala de Integritate. Ziarul Adevarul a realizat un top al celor mai bine platiti directori ai intreprinderilor de stat.

Cel mai bogat director al unei institutii de stat este Iulian Scorpan, director al companiei Air Moldova, care a castigat anul trecut aproape 1,21 de milioane de lei, adica 100 de mii de lei pe luna.

Urmeaza directoarea de la Tutun CTC, cu o retributie de peste 1 milion de lei pe an, adica peste 97 de mii de lei pe luna.

Al treilea in topul celor mai bogati manageri ai companiilor de stat este noul viceministru al Transporturilor Vladimir Cebotari, care in 2012 a castigat in total 800 de mii de lei. El a condus, pe rand, compania Air Moldova, Aeroportul Chisinau si Autoritatea Aeronautica Civila. Astfel, Vladimir Cebotari va primi la Ministerul Transporturilor un salariu de bugetar de 6 mii de lei, care este de 10 ori mai mic decat cel primit pana acum – in jur de 67 de mii de lei pe luna.

Urmeaza sefii de la Moldtelecom, Banca de Economii si Autoritatea Aeronautica Civila, cu salarii de 50 de mii de lei lunar. In top mai figureaza directorii Posta Moldovei, Combinatului de Vinuri Cricova si Intreprinderii Franzeluta, care au castigat anul trecut peste 200 de mii de lei din salariu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?