X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, a comparat acţiunile creditorilor societăţii "Aroma" cu "raider"-ul

19 iul. 2013,, 12:21   Societate
3142 0
Foto: moldnews.md
Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, a calificat drept "raider" acţiunile creditorilor "Aroma" SA.

Potrivit agenţiei "Infotag" care citează interviul acordat de ministru ziarului "Logos press", Bumacov a declarat că instanţa de judecată nu a aprobat încă lista creditorilor şi încă nu a avut loc adunarea creditorilor la care să fie luate anumite decizii.

"Este suspect că între creditorii principali a fost nominalizat "Moldindconbank"-ul, căruia acest producător nu îi datorează niciun ban", a spus ministrul.

Responsabilul a amintit că la sfîrşitul anului 2009 ministerul reuşise să se înţeleagă cu trei bănci creditoare - "Banca de Economii", "Victoriabank" şi "Fincombank", - în privinţa prelungirii cu şapte ani a împrumuturilor "Aroma" SA.

Bumacov a spus că mulţi producători comercializează produsele în Rusia prin intermediul "MoRo", în timp ce creditorii consideră că aceste exporturi nu sînt avantajoase.

Ministrul înclină să creadă că creditorii doresc să "stranguleze" întreprinderea care ocupă 1 hectar în centrul capitalei. Pentru acest motiv ministerul a suspendat contractul cu "Aroma" pentru dreptul de utilizare a mărcii comerciale "Belîi Aist", proprietate a statului.

"Ce va spune Curtea de Conturi cînd va constata că întreprinderea a fost acaparată de raideri, iar marca comercială, proprietate a statului, a rămas la ei? Eu trebuia să opresc aceasta", a relatat Bumacov , care a presupus: cineva iarăşi are nevoie de un scandal pentru ca Moldova să aibă probleme pe piaţa rusă?

În primăvara anului 2013 Curtea de Ape Chişinău a intentat procedura de insolvabilitate a societăţii "Aroma" la acţiunea băncii "Victoriabank".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?