X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4065

Directorul RTEC, Gheorghe Morgoci, învinuit de delapidarea a 300.000 de lei (VIDEO)

19 iul. 2013,, 11:31   Societate
5289 0
Foto: noi.md
Un grup de enoriași de la biserica ”Sf. Fericita Matrona” îl acuză pe directorul Regiei Transport Electric Chișinău, Gheorghe Morgoci, de delapidarea unei sume impunătoare de bani. Aceștia afirmă că angajații de la RTEC au donat salariul lor pentru o zi de muncă, bani care urmau să fie donați bisericii care a ars în întregime în iarna anului 2011. Enoriașii spun că s-au colectat astfel 300.000 de lei, însă pe contul bisericii au fost transferați doar 10.000 de lei.

”Angajații de la RTEC ne întreabă de ce nu s-au început lucrările, iar noi răspundem că nu avem bani. Ei se miră și spun că au donat bani și chiar s-a adunat o sumă destul de impunătoare. Noi solicităm ca acești bani să fie folosiți conform destinației”, a declarat enoriașul Sergiu Ungureanu.

Contactat de NOI.md, Gheorghe Morgoci a declarat că este curat. ”Suma de 300.000 de lei este una exagerată. Așa sumă nu s-a adunat. E adevărat că s-au adunat mai mulți bani decît 10.000, trebuie să ne uităm cît. Banii care s-au adunat în fondul de rezervă s-au îndreptat nu numai la ajutorarea bisericii. Eu am acte care confirmă ceea ce spun. Eu nu am pus nicio copeică în buzunarul meu personal. Dar iată ei aveau obligațiunea să vină și să explice ce au făcut cu acești 10.000 de lei”.

Enoriașii au depus un demers la RTEC, Centrul Național Anticorupție și primăria orașului, socilitînd ajutorul oamenilor legii, dar și implicarea primarului Dorin Chirtoacă.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?