X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Chirtoacă solicită mai mulți bani de la România

17 iul. 2013,, 16:33   Societate
2813 2
Foto: antena3.ro
Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, propune României să ofere anual 50 de milioane de euro localităţilor rurale din R. Moldova. Astfel, percepția moldovenilor față de România se va schimba, a declarat edilul pentru RFI, citat de antena3.ro.

Primarul de Chişinău spune că și-ar dori mai mult de la relația R. Moldova cu România. "Mi-aş dori ca satele din Republica Moldova să beneficieze de investiţii în infrastructură, aşa cum beneficiază satele din România. Chiar am calculat, dacă ar fi să se dea pentru susţinere fiecărui sat din R. Moldova cîte 50 de mii de euro de la bugetul de stat al României, în total ar fi nevoie de circa 50 de milioane de euro anual. Din bugetul României asta ar însemna 0,01%, nu ar fi o povară atît de mare. Pentru satele din R. Moldova însă, asta ar fi o mană cerească, pentru că marea majoritate abia se descurcă cu cheltuielile curente", a declarat Dorin Chirtoacă.

Totodată, edilul s-a arătat indignat de faptul că, după 20 de ani de la Podul de Flori, nu s-a reușit construcția mai multor poduri peste Prut pentru circulaţie pietonală, rutieră și feroviară.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?